Oficina de Català

Centre Municipal d'Educació Núria Rivas Mascarós (CME)

Carrer del Bruguerol, 12
17200 Palafrugell
Telèfon 972 011 647
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

 logo CPNL - OC de Palafrugell c    1                   logo facebook    logo twitter    logo instagram

Butlletí de notícies del Consorci per a la Normalització Lingüística

Qui som

L'Oficina de Català (OC) de Palafrugell pertany al Consorci per a la Normalització Ligüística (CPNL), que té per objectiu facilitar l'accés al coneixement del català a la població adulta i afavorir-ne l'ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents ens que en formen part, així com també d'institucions privades, fan del CPNL un agent clau per a la cohesió social del país.

El CPNL organitza les seves actuacions a l'entorn de cinc àmbits:

Català per a adults

S'ofereix formació en llengua catalana a totes aqueslles persones majors de divuit anys que vulguin iniciar-se en el coneixement del català o incrementar-lo.

L'oferta d'ensenyament cobreix tots els nivells, tant orals com escrits, i es concreta en dues modalitats: cursos de català presencials, basats en l'assistència de l'alumne a classe i cursos de català en línia, basats en la plataforma Parla.cat i amb el guiatge d'un tutor o una tutora. La modalitat de cursos presencials es complementa amb activitats dins i fora de l'aula per practicar la llengua i conèixer l'entorn.

El CPNL expedeix certificats homologats per la Generalitat de Catalunya amb correspondència amb el Marc europeu comú de referència.

Voluntariat per la llengua (VxL)

El VxL és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorial pel CPNL. El Voluntariat per la llengua facilita que totes les persones majors d'edat que tenen coneixements bàsics de català oral (aprenents) i es volen llançar a parlar-lo el puguin practicar, durant 10 hores (1 h a la setmana), en un context real i distès, amb una persona que habitualment parla en català (voluntaris). El format de VxL pot ser presencial o virtual.

Activitats complementàries de llengua, cultura i cohesió

L'OC organitza activitats culturals fora de l'aula per acostar la ciutadania a esdeveniments culturals i populars en català; l'apropa als escriptors de la cultura pròpia i d'altres cultures traduïdes al català, i facilita la participació en activitats diverses de la societat.

Administració pública, empreses, establiments comercials i altres organitzacions

El CPNL posa a l'abast de les empreses i de les organitzacions en general els serveis específics d'ensenyament i assessorament i els recursos necessaris que contribueixen a consolidar la seva autonomia lingüística i a adequar les seves comunicacions i el coneixement de la llengua catalana de les persones que hi treballen o que hi col·laboren.

Servei d'Assesorament  Lingüístic

És un servei orientat a donar suport i recursos als usuaris. Des del servei s'ofereix ajuda per millorar els seus escrits: es proposen solucions als seus dubtes, se'ls orienta sobre els aspectes que cal millorar, s'informa sobre recursos lingüístics i es programen sessions formatives i cursos específics. 

IMG 20180125 200818 774

Una xarxa de 22 centres de normalització lingüística... al vostre servei, a tot el territori.

També us pot interessar