Rapinyaires el 7 a les 7

El duc, l'au rapinyaire més gran d'Europa, ens fa l'honor de niar a casa nostra. La propera xerrada de ciència va de zoologia, i en particular dels ocells rapinyaires nocturns de Palafrugell i la comarca. La farà el naturalista Jaume Ramot.

El coneixeu? President i soci fundador del Grup de Natura Sterna, és també il·lustrador de natura afeccionat. Ha publicat el llibre Sense anar més lluny, diari d'un naturalista a les Gavarres, col·labora periòdicament en publicacions com Revista del Baix Empordà i ha participat en llibres i revistes de temàtica ornitològica. Actualment lidera el projecte de seguiment del gran duc al Baix Empordà.

El 7 de novembre a les 7 de la tarda coneixerem les adaptacions generals d'aquest grup d'aus rapinyaires, quines espècies són presents al municipi i quins efectes positius retornen a la societat. També valorarem els perills als quals s’enfronten; si els volem ajudar sabrem quins projectes s’estan duent a terme per protegir-los. I farem especial atenció a l’estat del gran duc tot repassant tant la seva biologia reproductiva com el seguiment de la seva població local. 

Durant la primera quinzena de novembre també podreu veure, al mateix Centre Municipal d'Educació Núria Rivas Mascarós, una exposició de l'entitat Observadors del Mar que promou l'Àrea de Medi Ambient també amb la finalitat d'animar els ciutadans a contribuir amb la recerca científica.