El 7 a les 7, xerrades de ciència

Les telecomunicacions són el tema de la propera xerrada de ciència: Xarxes de telefonia mòbil. Història i futur d'una tecnologia que ha transformat la societat i l'economia. La farà José Antonio Moran, director del Grau en Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació de la UOC, el proper dilluns 7 d'octubre a les 7 de la tarda.

Des de la seva aparició, al voltant dels anys 90, les xarxes de telefonia mòbil s'han anat incorporant progressivament al nostre dia a dia, tot millorant la comunicació entre els humans. Actualment estem en el preàmbul del que serà la quarta revolució industrial, o la indústria 4.0. En aquest escenari es farà un gran salt qualitatiu amb la incorporació de la comunicació entre màquines i la intel·ligència artificial, factors clau per entendre el que serà la nova revolució econòmica i social. 

Aquesta xerrada, que us oferim en col·laboració amb la UOC (Universitat Oberta de Catalunya),  pretén fer un viatge al llarg de la història de les xarxes de telefonia mòbil per entendre quins són els principals aspectes que ens han portat a la situació actual i presentar com les telecomunicacions han esdevingut una de les tecnologies clau sobre la que se sosté la societat i l'economia del futur.

José Antonio Moran és Enginyer Tècnic de Telecomunicació i Doctor en Enginyeria Electrònica per la Universitat Ramon Llull. Va ser professor universitari titular  al Dept. de Comunicacions i Teoria del Senyal a Enginyeria La Salle del 1995 al 2007, etapa en què també va treballar en la creació els Estudis Semipresencials d'Enginyeria Superior de Telecomunicació i el desenvolupament de laboratoris virtuals. Després es va incorporar als Estudis d'Informàtica Multimèdia i Telecomunicació i ha treballat en el desenvolupament dels programes de l'àmbit de la Telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya en el marc de l'EEES. Disposa de nombroses publicacions nacionals i internacionals en l'àmbit dels Sistemes de Telecomunicació i E-learning. Com hem dit abans, ara dirigeix el Grau en Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació en la mateixa universitat.

Dins aquest cicle de xerrades de ciència "per a gent de lletres", el Centre Municipal d'Educació també té prevista per al 7 de novembre una xerrada sobre les aus rapinyaires del Baix Empordà a càrrec de Jaume Ramot, president del Grup de Natura Sterna, que fa el seguiment del duc.

Pel que fa les xerrades del 7 de gener i el 7 de maig, us n'informarem tan punt les tinguem concretades.