Nou Pla Local d'Infància

infants

L'Ajuntament de Palafrugell va aprovar, a través del Ple Municipal del passat 28 d'agost, el seu primer Pla Local d'Infància, que té validesa fins al 2021.

Es tracta d'un document imprescindible per mantenir el segell de Ciutat Amiga de la Infància, atorgat per UNICEF al municipi el 2014 i que s'ha de renovar aquesta tardor. Amb aquest pla, Palafrugell es dota d'una eina útil que fa una radiografia de la situació dels infants al nostre municipi, així com de quins recursos disposa i les principals problemàtiques. El pla inclou també uns eixos estratègics i línies d'actuació. La seva elaboració, a mans de l'Àrea d'Educació, ha comptat també amb la resta de departaments de l'Ajuntament implicats.

Palafrugell va ser el primer municipi de les comarques gironines en rebre el segell Ciutat Amiga de la Infància, un reconeixement que fins ara només han obtingut tretze localitats catalanes. Segons UNICEF, "una Ciutat Amiga de la Infància té com a pilars fonamentals el disseny de polítiques públiques eficaces que es basin en la Convenció sobre els Drets de l'Infant, la promoció de la participació infantil i adolescent i l'impuls d'aliances entre tots els actors relacionats amb la infància a nivell municipal". El segell reforça el caràcter estratègic que Palafrugell, Ciutat Educadora des de fa més de deu anys, ha donat a l'educació com a eix vertebrador del municipi.

El Pla Local d'Infància es pot consultar aquí.   

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar