Practicar per aprendre

XERREM

A parlar una llengua se n'aprèn parlant-hi. Però molts estudiants de català no en tenen ocasió perquè, llevat de les classes, no tenen gaire oportunitats de practicar la llengua que aprenen.

Malauradament poques persones s'adrecen en català als estrangers. A més, de vegades els cercles de relació d'aquestes persones adultes nouvingudes (a diferència del que passa amb la mainada gràcies a l'escola) es restringeixen als àmbits familiars i persones del seu mateix origen... Per això els costa tant aprendre la nostra llengua.

És per això que, a proposta de la CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua), hem llançat una crida a la ciutadania de Palafrugell: qui vol dedicar una horeta setmanal a xerrar amb persones que volen aprendre català? Es tracta d'un projecte semblant al de les parelles lingüístiques però amb un grup de diverses persones i que poden tenir nivells més baixos de comprensió/ expressió en català.

Les persones que s'ofereixin rebran una petita formació i se'ls facilitaran recursos per dinamitzar converses amb aquests aprenents de català. A partir d'aquí es formaran grups i tant els "xerraires" com els aprenents es comprometran per un termini curt (2-3 mesos) passat el qual el compromís és podrà o no renovar. Faran un bon servei!

 

 

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar