Palafrugell és educació

ciutat edu dibuix

Des del 30 de novembre, Dia Internacional de la Ciutat Educadora, i fins a finals de gener, l'Ajuntament de Palafrugell ha obert un procés participatiu previ a la redacció del nou Projecte Educatiu de Ciutat. 

"Entenem el Dret a l’Educació com a motor de desenvolupament humà, social i econòmic de les persones i les comunitats i element indispensable per aconseguir un desenvolupament sostenible, una ciutadania activa i una pau duradora.

Com a governs locals assumim el nostre compromís amb l’educació, una educació inclusiva i de qualitat al llarg de la vida, assegurant que aquest dret es pugui fer efectiu sense cap discriminació i reforçant la important tasca que exerceixen els centres educatius i les famílies"

És un fragment del Manifest dels Alcaldes i Alcaldesses de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores que, per difondre aquests missatges i estimular l'activitat educativa, proposen diversos actes i gestos.

L'Ajuntament Palafrugell va impulsar ara fa 10 anys el primer Projecte Educatiu de Ciutat de les comarques gironines, en el qual es va definir l'educació que es volia per al municipi. Però els canvis que ha experimentat la ciutat al llarg d'aquesta dècada, han requerit una revisió i avaluació d'aquell projecte, cosa que ja s'ha fet. I ara convé dissenya un nou Projecte Educatiu de Ciutat.

Per això, el dijous 30 de novembre, després d'una lectura del Manifest de les Ciutats Educadores, es presentà l'Arbre de l'educació, que és una proposta participativa per promoure que la ciutadania faci aportacions i propostes de millora, mitjançant post-its en forma de fulla que s'hauran de posar als diferents arbres que s'aniran ubicant en diversos espais. Volem saber què en penseu de l'educació al municipi: quines accions funcionen?, quines mancances té Palafrugell?, quines millores caldrien?, què cal tirar endavant?...

També per estimular la reflexió i la consciència sobre l'educativitat dels múltiples espais, activitats, agents que configuren l'anomenada ciutat educadora, es convoca el Premi de fotografia "Palafrugell és educació". Properament, al mes de gener, podreu consultar-ne les bases aquí mateix.