Tresors amagats al nostre litoral

Xavier Salvador reduïda

El 7 de novembre a les 7 de la tarda, us convidem a una nova xerrada sobre ciència, en aquest cas de biologia marina. Xavier Salvador, de la Fundació Mar, ens parlarà d'ecosistemes litorals.

Coneixerem les característiques de l’entorn litoral del municipi, començant per la façana litoral i endinsant-nos en el mar. La xerrada tractarà el posicionament del municipi, les infraestructures que conté -per exemple, el Port de Llafranc o la orientació particular de Tamariu, que aconsegueix quedar protegida de la majoria de vents. I farà èmfasi en com es determina el bon estat del medi marí tot observant les comunitats mediolitorals (on pugen i baixen les ones) i en les problemàtiques actuals que afronta el nostre litoral (espècies invasores, canvis de temperatura, blooms d'algues filamentoses, etc). També veurem imatges actuals dels seus fons, amb fotografies i curiositats de diferents espècies que s’hi poden trobar.

Xavier Salvador és Graduat en biologia per la Universitat de Girona, especialitzat en l'àmbit marí. Ha col·laborat en el projecte INDEMARES i actualment coordina el projecte Silmar.

La xerrada, que en aquest cas és organitzada per les Àrees de Medi Ambient i Educació, serà al Centre Municipal d'Educació com totes les del cicle "El 7 a les 7".

Per als primers mesos del 2018 estem preparant una xerrada sobre coves i una altra que portarà per títol "Els intestins, segon cervell".

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar