De la Terra a l'Infinit

de Kike Herrero 2

Un viatge astronòmic pels confins de l'Univers és el que Alexandre Bonanit ens proposa fer el proper dimecres 7 de juny a les 7 de la tarda al Centre Municipal d'Educació.

Aprendrem sobre l'univers conegut, des dels seus inicis i composició, fins com està estructurat i quins són els elements que el formen. Observarem els diferents tipus de galàxies per arribar a la Via Làctia i conèixer tots els objectes que la formen: els cúmuls globulars, els cúmuls oberts, els tipus de nebuloses i la gran varietat d'estrelles que hi són presents fins arribar al nostre Sistema Solar. I podrem preguntar els nostres dubtes, aclarir allò que mai no hem acabat d'entendre...

Alexandre Bonanit treballa com a divulgador astronòmic i educador ambiental. Realitza tot tipus d'activitats formatives, adreçades a docents, escolars o públic general. És soci fundador de l'Associació Bocafoscant, dedicada a la divulgació dels valors astronòmics, ambientals i artístics. Amb Bocafoscant ha creat els espectacles "Univers de butxaca", "Vi, glosa i estrelles", "Mil cent i un estels" i "Contes de pandero i gloses de l'univers". Participa en les agendes d'activitats del Parc Natural de la Serra de Montsant i del Paratge Natural d'Interès Nacional del bosc de Poblet, així com en diferents programacions d'arreu del territori. Ha fet treball de recerca sobre l'astronomia popular dels Països Catalans: com veien les constel·lacions pagesos, pastors i mariners de les nostres contrades i l'informació que d'elles en treien.

Ben segur, doncs, que aquesta darrera xerrada sobre ciència del curs serà també de gran interès per als amants de les lletres i les humanitats. Us hi esperem.

(La foto és d'en Kike Herrero, de Celístia Pirineus.)

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar